Kurktegels

Wat is Kurk Tegels?

Cork Tegels zijn al lange tijd een uitstekende keuze voor veel verschillende soorten van commercieel en residentieel vastgoed. Ze zijn milieuvriendelijk en zijn vrij stevig. Cork is in gebruik voor zo vele jaren, zijn er zeer weinig vlekken die schade aan de tegels kan veroorzaken. Het is een materiaal dat niet zal rotten of crack.

Constructie en het ontwerp professionals hebben lang erkend dat de kwaliteit van deze tegels. In feite zijn een groot aantal constructie- en ontwerpprojecten nu uitgevoerd met natuurlijke materialen zoals kurk. Voorbeelden hiervan zijn hotels, restaurants, commerciële kantoren, appartementsgebouwen, zorginstellingen, resorts, en scholen.

De kracht van kurk is een van de belangrijkste redenen waarom het zo duurzaam. In de oude wereld, het woord kurk eigenlijk bedoeld iets anders dan wat het vandaag betekent. Het Latijnse woord "Quercus", die de "kurk van de haan" betekent.

Cork was een materiaal dat wordt gebruikt door mensen in het oude Rome voor daken. Mensen gebruikt om suikerriet of hennep touwen gebruiken om de kurk panelen op hun plaats te houden en hen een of andere vorm van grip te geven. Dit is waar de naam vandaan komt.

Cork had de mogelijkheid om vocht te absorberen. Dit is een andere factor die leidde tot het wijdverbreide gebruik van deze materialen in de bouw en het ontwerp. Na verloop van tijd had kurk een zachte textuur verkregen en de minerale afzettingen begon op te stapelen op de tegels.

De installatie van grote zandstenen tegels of marmeren tegels op een cementen vloer kunnen leiden dat de tegels om crack. Het installeren van een onderlaag met laminaat of gipsplaat zou helpen om de vloer te beschermen. De tegel wordt niet beïnvloed door water of vocht, omdat het absorbeert het vocht, maar zal niet zo stevig als tegelvloeren die zijn gemaakt van kurk.

Sommige factoren die schade aan kurktegels kunnen veroorzaken voor de meeste tegel materialen. Deze omvatten hoge vochtigheid en blootstelling aan sterk zonlicht. Eenmaal blootgesteld aan zonlicht, kurk tegels zijn niet meer zo sterk als ze waren toen ze voor het eerst werden geïnstalleerd.

Wanneer een bouwproject op het punt staat te beginnen, is het belangrijk om na te denken over het soort materiaal dat gebruikt zal worden. Terwijl men zou kunnen denken dat kurktegels veilig zijn voor gebruik op het interieur van een gebouw, worden ze niet aanbevolen voor kelder of kruipruimte werk. Bij blootstelling aan een hoge luchtvochtigheid, kan kurk broos worden en begint af te brokkelen.

Bij het installeren van een vloer, zal de installatie aannemer een ondervloer te gebruiken onder de kurk tegel voor te bereiden voor de installatie. Deze ondergrond moet worden behandeld om het flexibel te maken en om vocht te weerstaan. Met behulp van een sub-vloer onder kurktegels helpt om te verzekeren dat het gehele oppervlak tijdens de installatie intact blijft.

Houten vloeren kunnen ook worden beschadigd door water en andere stoffen die vocht kan absorberen. Hout krimpt als het droogt. Indien de houtwerk op de grond laat drogen zonder behandeling, kan het hout verzwakken en splijten, waardoor scheuren vormen.

Stenen vloeren zijn vergelijkbaar met houten vloeren in de manier waarop ze hun flexibiliteit verliezen en vervolgens verharden nadat ze zijn gedroogd. Stenen tegels, hebben echter nog meer flexibiliteit en absorptie potentieel dan hout. Indien een contractant verkiest stenen te gebruiken als de ondergrond voor een kurkvloer, dan moet de hele vloer worden behandeld.

Met de juiste zorg, kan kurkvloeren generaties lang mee en zijn zo duurzaam als elk ander type vloer. Installatie van kurktegels wordt meestal gedaan door iemand die weet over tegel installatie. Bij correcte installatie, kurk is zeer duurzaam en kan jaren duren.

Bouw

Interessante links